I riksdagen har partierna sina egna kanslier där politiska sekreterare, experter och assistenter arbetar. Nystartade partier behöver också lokaler att utgå från, där de kan sammanställa sina partiprogram, hålla kongresser samt skriva tal och debattartiklar för att få ut sin politik till allmänheten. Då är det viktigt att lokalerna har allt som krävs för att driva partiet framåt.

Med rätt inredning har partimedlemmarna allt de behöver. Hos Rörfokus går det att hitta badrumsskåp som ger god förvaring. Ett badrumsskåp är en viktig del av inredningen, där du kan lägga in handdukar, schampon och duschtvålar samt alla andra nödvändiga småsaker. Utöver badrumsskåp behövs förstås också en lättstädad och fullödig badrumsinredning, som tvättställ och duschkabin.

Partiet Vändpunkt

Ett nybildat parti kan ta en del år på sig att bli etablerat, då det i Sverige oftast krävs många års arbete för att lyckas komma in i riksdagen. Partiet Vändpunkt är ett relativt nystartat parti vars mål är att förena minskade sociala klyftor med en kraftfull klimatomställning. Partiet uppkom i januari 2019 då Carl Schlyter gick ur Miljöpartiet som protest mot januariavtalet. Den 13 februari samma år startade han upp Partiet Vändpunkt tillsammans med Annika Lillemets och Valter Mutt. Partiet vill förena social hållbarhet med ekologisk omställning, och förespråkar basinkomst för social trygghet. De vill ha deliberativ demokrati, vilket skiljer sig från vår nuvarande representativa demokrati på många punkter. En deliberativ demokrati innebär att de politiska besluten är ett resultat av en rättvis diskussion och debatt mellan medborgarna. Folket kan här byta åsikter med varandra kring vilka politiska åtgärder som är bäst för att uppnå ett bättre samhälle.

Feministiskt initiativ

Feministiskt initiativ med förkortningen Fi är ett politiskt parti som grundades i Sverige år 2005. Partiet ligger till vänster på den politiska skalan och har en feministisk ideologi. I riksdagsvalet 2014 var Fi nära att komma in i riksdagen, men landade på lite över 3 procent. De vann dock ett mandat i EU-valet samma år, där Soraya Post blev parlamentariker för partiet. Feministiskt initiativ vill reformera politiken på många områden, där de vill höja garantipensionen, införa arbetstidsförkortning, återinföra förmögenhetsskatten, och satsa på skola, vård, inkludering och jämlikhet.

Fi står för en systemförändrande politik som ska ge ökad jämställdhet, klimaträttvisa, levande demokrati och öppna gränser. De vill ha en värld med ekonomisk nerväxt för att människans samhälle ska passa in i naturens gränser, och inte överskrida dem som vi gör idag med extrema värmeböljor, skogsbränder och missväxt som följd. Andra partier står idag för militarism, nationalism och ohållbar tillväxtpolitik, medan Fi backar en antirasistisk, feministisk och dekolonial politik för rättvisa, fred och omsorg.

Rätt inredning hos partikansliet

För att de aktiva i partiet ska kunna utföra sina uppgifter behöver de ha tillgång till ett kök, badrum med duschmöjligheter och även övernattning vid behov. Ibland kan förberedelserna inför kongresser och andra aktiviteter ta mycket tid vilket kräver att medlemmarna övernattar för att hinna med allt arbete. Då är det viktigt att tänka på bra förvaring, som badrumsskåp och byråer som gör det enklare för medlemmarna att organisera sina ägodelar.